• Basiscursussen

  We bieden vier verschillende basiscursussen, één voor iPad bezitters en de andere voor de Android-tablets en voor de smartphone-bezitters met de verschillende soorten besturingssystemen.  Deze cursussen bestaan uit vier of zes wekelijkse onderdelen.  We gaan er vanuit dat deelnemers weinig tot niets weten van hun tablet of smartphone. Knoppen en functies komen meteen in de eerste les aan de orde en als dat nodig is doen we het de tweede les nog eens dunnetjes over.

  Daarna gaan we naar de verschillende communicatiemogelijkheden van deze devices. Daar horen bij: videobellen, e-mailen en kunnen ‘internetten’, door sommige mensen ook wel ‘googlen’  genoemd. Zeker wordt er ook geoefend in het downloaden (installeren) van zogenaamde apps uit de verschillende winkels (stores genoemd).  Als laatste komen de mooie foto en videomogelijkheden van een tablet aan de orde.

 • Vervolgcursussen

  De praktijk leert ons dat sommige deelnemers , na enkele maanden oefenen, nog eens op herhaling willen komen. Dat betekent soms weer eens iets opfrissen. Maar we bieden in een periode van vier weken in twee uur per week ook weer nieuwe onderwerpen van de tablet. De Cloudfuncties worden uitgelegd, Social Mediagebruik wordt geoefend, veiligheidsvraagstukken en sommige nieuwe bijzondere apps en systeem-updates passeren de revue.

 • De buurtcursus

  Steeds vaker krijgen we de vraag om aan kleine groepen van families of buurtgenoten een tabletcursus te geven. Wij doen dat met plezier. We behandelen daar de onderwerpen van de basiscursus en/of de vervolgcursus.

  Minimale en maximale deelname aan deze buurtcursus is vier deelnemers. U organiseert zelf de deelnemers en de plaats waar we onze docent naar toesturen. Uw huiskamer is daar natuurlijk een geschikte plaats voor. U maakt zelf met deze docent afspraken.

 • Installatie ondersteuning

  Bij de aankoop van een tablet is deze meestal niet gebruiksklaar. Wij ondersteunen u graag bij het installeren van uw tablet, het instellen met een geldige identiteit (Apple ID of Gmail account). Daarnaast stellen wij deze bij u thuis in zodat u meteen een Wi-Fi verbinding heeft en er met plezier mee aan de slag kunt.

 • Maatwerkondersteuning

  Menig senior is ook tegelijkertijd mantelzorger. Daardoor zijn de mogelijkheden om de deur uit te gaan minder aanwezig. Wij komen op uw verzoek bij u thuis om u daar te helpen bij het leren gebruiken van uw tablet en er plezier en gemak mee te beleven.

  U maakt zelf een afspraak met onze docent voor de momenten dat het u uitkomt.

 • Smartphone cursus

  Heeft u een Smartphone en kent u alle mogelijkheden?  Zo niet, dan biedt iPad4senior u een oplossing. In 4 dagdelen leert u uw Smartphone nog beter te gebruiken en er meer plezier aan te beleven.

  In groepen van maximaal acht deelnemers, worden de volgende onderwerpen behandeld: Wi-Fi en Bluetooth, hoe richt je het scherm in met apps en download je die, email, internetten, Whatsapp en Videobellen. Als er voldoende tijd is, wordt ook nog gekeken hoe de instellingen in het buitenland moeten worden gebruikt, om te voorkomen dat de telefoonrekening te hoog oploopt.

ipad4senior22

img_0576